ΦΟΥΡΚΟΥΒΟΥΝΙ ΜΗΛΟΥ

ΦΟΥΡΚΟΥΒΟΥΝΙ ΜΗΛΟΥ
Για το χθες, το σήμερα, το αύριο του Φουρκουβουνιού και των ανθρώπων του
Αν έχετε παλιές φωτογραφίες από το Φουρκουβούνι και ανθρώπων του και θέλετε να δημοσιευτούν μπορείτε να μας τις στείλετε στο email μας:fourkouvouni01@gmail.com

Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

H καταστροφή     'Oλα τα χρόνια φοβόμαστε άλλος λίγο και άλλος πολύ, ότι κάποια μέρα κάποια από τα βράχια που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας στο βουνό, θα κυλήσουν και θα καταστρέψουν ότι βρουν στο διάβα τους. ΄Ετσι λοιπόν οι βροχές όλα αυτά τα χρόνια αφαίρεσαν το λιγοστό χώμα που συγκρατούσε  ένα μεγάλο βράχο στην κορυφή του βουνού και ίσως και μια μικρή σεισμική δόνηση έσπρωξαν τον βράχο στην κατηφόρα με αποτέλεσμα να καταπλακώσει 4 σύρματα και να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε άλλα δύο. Ευτυχώς λόγω της εποχής δεν υπήρχε κάποιος άνθρωπος στην περιοχή.
     Η ατυχία  όλων μας όμως είναι ότι τις προηγούμενες μέρες είχε παρουσιαστεί μια μεγάλη ξένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τουρισμό , καταθέτοντας σοβαρή πρόταση για την αγορά όλου του οικισμού με ένα μεγάλο αντίτιμο (ακούστηκε το ποσό των 15 εκ.$) για να το μετατρέψει σε τουριστικό χωριό. Μετά όμως από την καταστροφή αυτή αναμένεται τα σχέδια αυτά να παραμείνουν στα συρτάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: