ΦΟΥΡΚΟΥΒΟΥΝΙ ΜΗΛΟΥ

ΦΟΥΡΚΟΥΒΟΥΝΙ ΜΗΛΟΥ
Για το χθες, το σήμερα και το αύριο του Φουρκουβουνιού
Αν έχετε παλιές φωτογραφίες από το Φουρκουβούνι και ανθρώπων του και θέλετε να δημοσιευτούν μπορείτε να μας τις στείλετε στο email μας:fourkouvouni01@gmail.com

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Η αλήθεια για το δρόμο



Στα 1981-1982 η τότε κοινότητα Πλάκας (πρόεδρος Πέρρος Νίνος) με την παρότρυνση του μακαρίτη Ντούλη Λεκανίδη (καλός άνθρωπος κατά γενική εκτίμηση) και με χρηματοδότηση του Νικόβη, ανοίχτηκε ο δρόμος Πλάθιενας- Φουρκουβουνιού.
Σε συνέχεια με την φροντίδα της μακαρίτισσας κυρά Μαρίας (με τον δικό της απαράμιλλο τρόπο) έπεσε μπετό και έγινε και ένα μικρής έκτασης τοιχίο, στο τέλος του δρόμου και μέχρι το πάρκινγκ, δεδομένου ότι εκεί τα χώματα ήταν μαλακά. Τα χρήματα δεν έφθασαν και έτσι στα μπετά δεν μπήκε πλέγμα και το τοιχίο έμεινε στη μέση.
Από τότε ο δρόμος είναι χωρίς παρέμβαση εκτός από κάτι τσιμέντα στην πλευρά της Πλάθιενας.
Με τα χρόνια το μπετό, στα όρια του πάρκινγκ, χωρίς σίδερα και χωρίς τοιχίο, έσκασε και στα άκρα του πάρκινγκ όποιος πάρκαρε κολλούσε και η φθορά επεκτεινόταν.
Παράλληλα λόγω στενότητας αρκετοί, μετά την τελευταία στροφή, κατέβαιναν/ανέβαιναν με όπισθεν και καθώς δεν υπήρχε εμπόδιο από την πλευρά της θάλασσας, πολλοί έχουν κινδυνέψει να πέσουν στον γκρεμό.
΄Ολα αυτά είχαν οδηγήσει σε σχέδια με τον Δήμο για αποκατάσταση του πάρκινγκ και δημιουργία μικρού τοιχίου για την αποτροπή ατυχήματος. Ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε για οικονομικούς λόγους και το επείγον του θέματος μας οδήγησε να τσοντάρουμε όλοι μαζί για να
γίνει αυτή η αναγκαία αποκατάσταση.
Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο και δεν έγινε ποτέ καμιά καταπάτηση ιδιοκτησίας (ούτε μέτρο) όπως ισχυρίζεται ο εκ των ιδιοκτητών Αντώνης Λεκανίδης σε σχετική μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Η αλήθεια φαίνεται και σε σχετικές φωτογραφίες, πριν και μετά.
Προφανώς το όλο έργο της μήνυσης είναι σε σκηνοθεσία επιτήδειων του καφενείου που χαίρονται να βάζουν λόγια και ελπίζουμε να υπάρξει ψυχραιμία και να μείνουμε στα όρια των πραγματικών γεγονότων. Κανέναν δεν συμφέρει μια άνευ λόγου και ουσίας αντιπαράθεση.