ΦΟΥΡΚΟΥΒΟΥΝΙ ΜΗΛΟΥ

ΦΟΥΡΚΟΥΒΟΥΝΙ ΜΗΛΟΥ
Για το χθες, το σήμερα και το αύριο του Φουρκουβουνιού
Αν έχετε παλιές φωτογραφίες από το Φουρκουβούνι και ανθρώπων του και θέλετε να δημοσιευτούν μπορείτε να μας τις στείλετε στο email μας:fourkouvouni01@gmail.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δήμου Μήλου




Στα "ΜΗΛΕΪΚΑ ΝΕΑ" διαβάσαμε προ ημερών την πρόταση του νέου ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΣΧΟΟΑΠ) που κατατέθηκε από τον Δήμο Μήλου. Από την παρουσίαση αυτού του σχεδίου αντιγράφουμε το απόσπασμα που μας αφορά άμεσα :

" Παραθεριστικοί οικισμοί :

Πρόκειται για οκτώ περιοχές που ήδη παρουσιάζουν συγκεντρώσεις κατοικιών και θα καλύψουν την ανάγκη που δημιουργείται από την αυξημένη ζήτηση κατοικίας την καλοκαιρινή περίοδο. Οι οικισμοί αυτοί για τους οποίους θα απαιτηθεί η εκπόνηση πολεοδομικών μελετών είναι : το Φουρκοβούνι, το Κλήμα, ο Αγ. Κων/νος, τα Μανδράκια, ο Εμπουριός, ο Κήπος, οι Σακούλες και τα Ψαθάδικα. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι το Φουρκοβούνι και το Κλήμα είναι χαρακτηρισμένοι ως παραδοσιακοί οικισμοί αλλά ποτέ δεν οριοθετήθηκαν. ΄Οσον αφορά τις χρήσεις γης, επειδή πρόκειται για οικισμούς δεύτερης κατοικίας είναι υποχρεωτική η χρήση της αμιγούς κατοικίας σύμφωνα με το άρθρο 2 του Π.Δ. 23.2.87 (ΦΕΚ 166Δ). "


"'Οροι δόμησης πολεοδομικών ενοτήτων

Π.Ε.1 Μήλου

Προτείνεται από το ΣΧΟΟΑΠ η δημιουργία μίας πολεοδομικής ενότητας συνολικής έκτασης 1.187 στρεμμάτων χωρισμένης σε τέσσερις υποενότητες, μιας μεγάλης ... και τρεις μικρότερες ( Κλήμα, Φουρκοβούνι και Μανδράκια) που λειτουργούν συμπληρωματικά Η Π.Ε. 1 χωρίζεται σε τρεις τομείς συντελεστών δόμησης, με μέσο συντελεστή δόμησης 0,8 για τις περιοχές εντός του ορίου νομάρχη, μέσο σ.δ. 0,6 για τις επεκτάσεις πρώτης κατοικίας και μέσο

σ.δ. 0,4 για τις περιοχές δεύτερης κατοικίας. Οι όροι δόμησης εντός των θεσμοθετημένων περιοχών παραμένουν ως έχουν ενώ οι γενικοί και ειδικοί όροι δόμησης των προς πολεοδόμηση περιοχών θα καθοριστούν από τις πολεοδομικές μελέτες που θα εκπονηθούν."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

KAΛΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΥΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ "ΣΑΚΟΥΛΕΣ";