ΦΟΥΡΚΟΥΒΟΥΝΙ ΜΗΛΟΥ

ΦΟΥΡΚΟΥΒΟΥΝΙ ΜΗΛΟΥ
Για το χθες, το σήμερα και το αύριο του Φουρκουβουνιού
Αν έχετε παλιές φωτογραφίες από το Φουρκουβούνι και ανθρώπων του και θέλετε να δημοσιευτούν μπορείτε να μας τις στείλετε στο email μας:fourkouvouni01@gmail.com

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

To τελευταίο ταξίδι

Έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι ο καπετάν Νικόλας (Νικοβάκης), ο προτελευταίος Φουρκουβουνιώτης της παλιάς γενιάς. Υπήρξε από τους  πρωτεργάτες της Μηλέικης ναυτοσύνης και από τους λίγους Μηλιούς πλοιοκτήτες. Στα καράβια του δούλεψαν πολλά χρόνια πολλοί Μηλιοί ναυτικοί. Πολλά καλοκαίρια τα πέρασε στο αγαπημένο του Φουρκουβούνι ψαρεύοντας με ειδικότητα στους κιούρτους.
Κυρ΄Αννα, Φλώρα και Πέτρο τα θερμά συλλυπητήρια όλων των Φουρκουβουνιωτών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έφυγε και ο Νικοβάκης. Έτσι τον αποκαλούσε η παλιά γενιά του Φουρκουβουνιού που πιά σχεδόν έχει τελειώσει…
Παρά τα προβλήματα υγείας των τελευταίων χρόνων έφυγε όρθιος πλήρης ημερών ,στα ενενήντα, ευτύχησε να καμαρώσει παιδιά κι εγγόνια και να "γευτεί" την μεγάλη φροντίδα και συμπαράσταση της αγαπημένης του Φλώρας και τις μεγάλες επιτυχίες του Πέτρου.
Ήμασταν εκεί να τον συνοδέψουμε κι απ το Φουρκουβούνι κι απ την Αρετή κι απ το Κλήμα κι απ την Πλάκα κι οι καπετάνιοι κι οι συγγενείς και οι φίλοι. Κι ήταν μια μουντή Παρασκευή κι έπεφτε ψιλή βροχή, ιδανική των αποχαιρετισμών. .
Κ ι η κυρία Άννα συντετριμμένη. Κάποτε όταν κάναμε τις βεγγέρες ο κύριος Νίκος μου είχε πει "τραγούδα εκείνο το μου κατέστρεψες τη ζήση που της τόκανα καντάδα ".Κι έλεγα καντάδα με το< άπονε τύραννε> δεν θα ανταποκρινόταν εκείνη. Της είχε λατρεία.
Ο κύριος Νίκος με το καβουράκι του "πετυχημένος", αλλά πάντα με τις αγωνίες και τα ερωτηματικά του. Εδώ σε θέλω κυρία Τζέλα, άλλη του αδυναμία.
Φεύγουν οι μεγαλύτεροι και συνειδητοποιούμε πως μεγαλώνουμε, αλλάζει η φρουρά σιγά- σιγά. Βλεπόμαστε στις κοινωνικές συναθροίσεις κι αντιλαμβανόμαστε τις δικές μας αλλαγές. Έτσι είναι η ζωή. Τόσο τετριμμένο αλλά τόσο αληθινό.
Ανθή