ΦΟΥΡΚΟΥΒΟΥΝΙ ΜΗΛΟΥ

ΦΟΥΡΚΟΥΒΟΥΝΙ ΜΗΛΟΥ
Για το χθες, το σήμερα και το αύριο του Φουρκουβουνιού
Αν έχετε παλιές φωτογραφίες από το Φουρκουβούνι και ανθρώπων του και θέλετε να δημοσιευτούν μπορείτε να μας τις στείλετε στο email μας:fourkouvouni01@gmail.com

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

ΟΙ ΤΡΑΤΕΣ




Πρόσφατα "αλιεύσαμε" το παρακάτω κείμενο-διαμαρτυρία με το οποίο και συμφωνούμε.







" Εδώ και χρόνια τώρα όλοι μας διαπιστώνουμε την καταστροφή που συντελείται, μέρα με την μέρα, στο θαλάσσιο περιβάλλον. Οι θαλάσσιοι οργανισμοί έχουν μειωθεί σε επικίνδυνα επίπεδα, ο βυθός της θάλασσας υφίσταται καθημερινά το "βιασμό" από κάποιους επαγγελματίες που θέλουν να ονομάζονται ψαράδες, τα λιβάδια ποσειδωνίας, που είναι οι "πνεύμονες" ζωής των ψαριών, καταστρέφονται με την χρήση συρόμενων εργαλείων. Βάσει Ευρωπαϊκής Νομοθε-σίας, αυτές οι θαλάσσιες εκτάσεις θα έπρεπε να προστατεύονται, έτσι ώστε να γίνεται ομαλά η αναπαραγωγή των ζωικών οργανισμών. Αντ΄αυτού και με την δικαιολογία από τους αρμόδιους φορείς πως "δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς τοποθεσίες αυτών των εκτάσεων", αφού στην χώρα μας μόνο το 2% έχει χαρτογραφηθεί, συντελείται η μέγιστη καταστροφή από τις Τράτες που "σέρνουν" τα εργαλεία τους επάνω σε αυτές τις εκτάσεις, αφανίζοντας οποιαδήποτε μορφή ζωής στο πέρασμά τους.
Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά ενώ αυτά τα εργαλεία θα έπρεπε να ψαρεύουν σε απόσταση 1.5 μιλίου από τις ακτές, βάσει των Ευρωπαϊκών νομομθετικών αποφάσεων, στην χώρα μας αυτές οι αποφάσεις γράφτηκαν στα παλαιότερα των υποδημάτων των αρμοδίων υπουργών, αφού με μονομερείς και παράνομες αποφάσεις και εις βάρος του θαλασσίου περιβάλλοντος το 1.5 μίλι έγινε 1 και όλοι ξέρουμε πως οι τράτες σέρνουν σχεδόν από τις παραλίες.
Με τις τελευταίες κινητοποιήσεις επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων, με αφορμή την διάσκεψη των υπουργών της Ευρωπαϊκής κοινότητας πρόσφατα στην Ρόδο (1η Οκτωβρίου 2008) ο ΄Έλληνας Υπουργός δεν παρευρέθηκε και κάτω από τις πιέσεις που δέχτηκε και το βάρος των προστίμων από τα Ευρωπαϊκά όργανα για κατάφορη μονομερή παραβίαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, δήλωσε πως θα πάρει πίσω την παράνομη απόφασή του για το 1 μίλι. Ενώ έχει περάσει 1.5 μήνας από αυτή του την δήλωση και ενώ δεν δέχεται καμία αντιπρο-σωπεία από σωματεία ψαράδων, εξακολουθεί να ισχύει η ντροπιαστική΄ρύθμιση που φέρει το όνομα του υπουργού κ. Αλ.Κοντού, εις βάρος του θαλάσσιου περιβάλλοντος και προς όφελος μερικών ιδιοκτητών αυτών των καταστροφικών για τις θάλασσες-και κατά συνέπεια και το περιβάλλον της χώρας μας- εργαλείων.
Εμείς οι ερασιτέχνες ψαράδες, έχοντας την στήριξη του συνόλου των επαγγελματιών αλιέων, αλλά και των συμπολιτών μας που αγαπάνε την θάλασσα και το περιβάλλον


Αντιστεκόμαστε στις παράνομες αποφάσεις

Αντιστεκόμαστε στην καταστροφή του θαλασσίου περιβάλλοντος

Απαιτούμε να εφαρμοστούν οι ΝΟΜΟΙ

Απαιτούμε ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές

Ας φωνάξουμε όλοι μαζί
Έξω οι ΤΡΑΤΕΣ που καταστρέφουν τους βυθούς και αφανίζουν κάθε μορφή ζωής

Γνωρίζετε ότι το 40-70% των αλιευμάτων που αλιεύουν οι τράτες είναι μικρά ψάρια(γόνος) και ξαναπετιούνται νεκρά στην θάλασσα ?
Γνωρίζετε πως στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης απαγορεύεται εντελώς η χρήση συρόμενων εργαλείων?

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε, αν μπορούμε να πούμε. Εδώ τραβάνε τράτα και νύκτα με λάμπες...